QUÈ PROPOSEM?
L’activitat consisteix en el següent: El Sàlix és un personatge que ens visita cada setmana a través de les noves tecnologies per aportar-nos nova informació i nous reptes entorn al contingut específic a treballar. Aquest personatge està extret de l’Xtec però tot el treball d’activitats fet a les aules incloent-hi la metodología de Flipped Classroom és proposta nostra per tal de millorar la motivació i consolidació de continguts per part de l'alumnat i per fomentar la participació de les famílies.
Creiem que és necessari anar modificant i canviant el model d'ensenyament tradicional per tal d’arribar molt més a tots els nostres infants. Amb el Flipped Classroom donem noves oportunitats a tot el nostre alumnat, sigui quin sigui el seu ritme d’adquisició dels aprenentatges.
Amb la tècnica audiovisual Croma, hem gravat 5 vídeos de 5 minuts aproximadament amb un dels sentits corresponents. Aquests vídeos aporten tota la part teòrica que creiem que infants de I3 han d’anar assolint i sempre tenen la mateixa estructura, amb la seva presentació i el seu tancament corresponent. Dintre dels vídeos, és el Sàlix qui va explicant la part teòrica combinada amb imatges i vídeos i a més, sempre proposa algun repte o activitat concreta i senzilla per motivar als alumnes.
Aquests vídeos (un cada setmana durant 5 setmanes consecutives) els reben les famílies el divendres i al llarg del cap de setmana l’han de veure amb els infants. Un cop arriben els infants al col·legi el dilluns ja havent vist el vídeo, realitzem un seguit de propostes de treball actives, dinàmiques, en grup, d’experimentació i de joc arrel dels continguts apresos. El temps que abans la mestra dedicava a l’aula explicant la part teòrica, ara s’aprofita per fer activitats actives i vivencials d’experimentació i de grup. A més a més, cada setmana realitzem un taller del sentit treballat amb la col·laboració de manera online amb les famílies (es fa online degut a la situació de pandèmia).
1a setmana: sentit de l’oïda
2a setmana: sentit del gust
3a setmana: sentit del olfacte
4a setmana: sentit de la vista
5a setmana: sentit del tacte
Amb aquesta nova manera de treballar, potenciem la motivació de l’alumnat en l’aprenentatge, involucrem a les famílies i s’impliquen de manera directa en tot el procés (des de casa i tenen l’oportunitat de venir al col·legi a realitzar un taller), a més, ja no és el mestre el transmissor d’informació sinó que el rol docent canvia.
